MENU

1

Menu na Galę XXV-lecia ELSA Szczecin:

Przystawka:

Carpaccio z pieczonego buraka z białym serem i orzechową posypką

Danie główne:

Polędwica wieprzowa z grzybami leśnymi i warzywami korzennymi

Zimne przekąski podane na bufecie:

Makaron tagliatelle z tuńczykiem i pesto z suszonych pomidorów i migdałów

Śledzie marynowane w białym winie

Mięsa pieczyste (schab, pasztet, rolada z indyka, karkówka w ziołach)

Ryba na warzywnych wstążkach

Sałatka z gruszką i złotym lazurem

Pomidory faszerowane brokułami i szynką

Fingerfood:

Mix mini pizz

Roladki warzywne z cukinią

Mus z gęsich wątróbek z porto

Terina z łososia

Galandyna z gęsi z konfiturą śliwkową

II ciepły posiłek:

Barszcz czerwony z pierożkiem faszerowanym serem i pieczarkami

Kawa/herbata/soki owocowe/woda mineralna – w formie open baru

Wódka/wino – w formie open baru